Een feestelijke terugkeer van Sinterklaas in Jutphaas

Na een lange periode van afwezigheid is het eindelijk zover: Sinterklaas komt op 17 november weer naar Jutphaas! De afgelopen jaren hebben we de intocht op deze bijzondere plek moeten missen, maar dit jaar zijn bewoners en ondernemers, samen met de gemeente Nieuwegein erin geslaagd om de Sint en zijn Pieten weer naar Jutphaas terug te halen. Dit is een bijzonder moment voor jong en oud, en het belooft een onvergetelijke middag te worden, met een uitgebreid programma vol leuke activiteiten en verrassingen.

Het programma
De goedheiligman en zijn pieten komen dit jaar niet per boot naar Jutphaas, maar met Franse eenden (2CV), als knipoog naar de historische Route impériale 2 die door Jutphaas loopt. Het officiële programma begint om 16.00 uur, maar vanaf 14.30 uur zal de stoet door Zuilenstein en Bateau-Noord rijden met als stoppunten de winkelcentra muntplein en winkelcentrum Makado. Vanaf 16 uur zal de stoet vanaf de Diepenbrocklaan, de Nedereindseweg oprijden. Op dat moment begint het officiële programma. Met veel muziek, swingende pieten en natuurlijk Sinterklaas, zal de ‘eendenstoet’ stapvoets rijden richting de Herenstraat. Via de rode Rijnhuizerbrug gaat de optocht richting ‘Bij de Fortwachter’. Om 16.30 uur zal Burgemeester van Beukering Sinterklaas daar welkom heten. Dit is voor kinderen dé kans om Sinterklaas in levende lijve te ontmoeten en te genieten van een namiddag vol traditie, gezelligheid en plezier.

Naar bed
Het programma duurt tot ongeveer 17.15 uur, wanneer Sinterklaas en zijn Pieten afscheid nemen en verdergaan naar hun overnachtingsplek in de Kadofabriek. Hoe dat slaapfeest verdergaat is vanaf dat moment te zien op de nieuwe website van Jutphaas en de socials van Jutphaas. Wil je Sinterklaas en zijn beste jongleerpiet na de intocht nog een keer live ontmoeten, kom dan live 20 november van 13.30 – 14.30 naar de Kadofabriek in Cityplaza.

Oproep
Wil je ook Sint zien of live ontmoeten, kom dan naar “Bij de Fortwachter”. Verkeerspiet vraagt aan iedereen om lopend of per fiets te komen. Mocht je toch met de auto moeten komen, dan kan je deze parkeren bij het Horeca en Toerisme ROC op de Newtonbaan 12 in Nieuwegein. Vanaf daar kan je lopen naar Bij de Fortwachter of naar de optocht op de Nedereindseweg. Bekijk hier het hele programma.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk